Noterat 3/5-11

Dagens personliga kommentarer

 • Är det en bra idé att en kommunwebb avpublicerar texter för att de är gamla? | jardenberg unedited

  Så bra, så rätt och vi gör så fel. Självklart ska länkarna inte brytas. Om inte annat så förklarar de ju ett skede som kan ha lett till ett visst agerande. Jag pratade just med vår webb-ansvarige och hos oss flyttas inaktuella, tidsbestämda nyheter till arkiv och då bryts länken. Se exempel http://www.katrineholm.se/Kultur-och-fritid-/Simhall1/Nyhetslista-simh<wbr>allen/Simhallens-oppettider-Valborg/ som blir http://katrineholm.se/Om-kommunen/Press-och-nyheter/Arkiv-nyheter/Arki<wbr>v-2011/Simhallens-oppettider-Valborg/ Vi rättar det omgående. Tack för lärandet.

 • Stark ekonomi i kommuner och landsting | Sveriges Kommuner och Landsting

  En ljusning för kommunerna. Återigen så kommer balanskravet upp – en bakbinding av kommunerna att behöva spara utan att kunna använda pengarna där det behövs. För Katrineholm innebär detta 14 miljoner kronor högre skatteintäkter 2011 och 12,5 miljoner år 2012. Det beror dels på andelen arbetade timmar som går upp i landet samt att sluttaxeringen framförallt för pensionärer 2010 är högre än beräknat.

 • Eva Tärnfors Blogg: Chefsnätverket diskuterar kraftsamling

  Använt på rätt sätt så tar sociala medier inte energier och kraft utan ger det. Det är också en del av vår leverans. Om det inte är så menar jag att det görs på fel sätt eller av fel skäl och då bör man inte hålla på med det. Man bör då också överväga att lägga ner andra kommunikationsformer… #ironi

 • Omstritt kommunalråd flyttar inte – DN.SE

  Oj, oj, oj – oaktat vad som hänt så måste detta vara en extremt jobbig situation.

 • Kommunen blir med i Facebook – Ljusnarsberg – www.na.se

  Alla kommuner och jag vågar nog säga företag och personer är med på Facebook, såtillvida att de och deras frågor diskuteras där. Frågan är om man ska interagera och agera! Bra med en kommun till, 290 borde redan vara där aktivt och som vanligt säger jag – SKL HALLÅ!

 • Katrineholm | Viccans Blogg

  Kunde inte sagt det bättre själv. Vissa blir kloka tidigt i livet 😉

 • MBL – men till vad?

  Att MBL-förhandla en grafisk utformning verkar som sagt ytterst märkligt och har, om man vill göra det inget med MBL att göra enligt min mening. Osäkerhet kring vad och hur man ska göra kan, enligt min mening, leda till ineffektivitet. En tillsättning behöver, enligt min mening inte alls MBL-förhandlas om det inte rör chefstillsättning eller att organisationen görs om. Att sedan – självklart – tala och göra det hela tillsammans med personalen är en självklarhet, men ingen lagstiftningsfråga.

 • Björkviks RF rasar mot kommunen – Lokal sport – kkuriren.se

  Det som oftast blir fel vid dessa resonemang är att föreiningen ser det som ett stöd, vilket det inte är. Det Maria som informationschef hanterar är sponsring som en del av vår marknadsföring. Marknadsföringsvärdet måste bedömas per tillfälle.

 • Trosa på medaljplats! – Svenskt Näringsliv

  Ja, detta var ingen vidare för Katrineholm. Svenskt Näringsliv presenterar idag sin årliga rankning av det lokala företagsklimatet. Katrineholms kommun noterar en försämring och har nu plats nr 241 på listan.<br>-Det är märkliga förändringar som är lite svåra att förstå men det är bara att jobba vidare med de mål som vi har. Det här blir något som det nyinrättade Näringslivsrådet får ta tag i, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström.<br>-Vi är naturligtvis inte nöjda med resultatet, förklarar näringslivschef Conny Petrén. Min förhoppning var ett förbättrat resultat då det pågår många bra saker i Katrineholm. Sedan hösten 2010 arbetar vi i en referensgrupp med Västra Sörmlands Näringsliv, Företagarna i KFV-regionen och Handeln i Katrineholm med ett koncept som syftar till att förbättra vårt företagsklimat. -Vårt mål är att vid 2012 års resultat nå plats 145 i näringslivsrankingen. Det blir en tuff utmaning, men inte omöjligt, menar Petrén.”

 • Stark ekonomi i kommuner och landsting | Sveriges Kommuner och Landsting

  En ljusning för kommunerna. Återigen så kommer balanskravet upp – en bakbinding av kommunerna att behöva spara utan att kunna använda pengarna där det behövs. Får klart med prognos för Katrineholm inom någon dag.

Dela: