Övergivna platser

Jag är fascinerad av övergivna platser. Platser där det har varit liv, liv och rörelse. Platser som skapats, platser med drömmar, platser som har en historia. En historia som har tagit slut. Där står ett monument kvar av en livsberättelse. 

Jan Jörnmark berättar så intressant om dessa platser och på hans sida http://www.jornmark.se/ kan man verkligen bli fast. 

Imorse var jag och Jenny ute och gick en långpromenad och bestämde oss för att pröva en ny väg. I en glänta låg detta lilla hus.  

 

Det får en lite att tänka på bröderna Grimms Hans och Greta (här helt utan referens till Gretas knuff av häxan in i brasan ;)).

 

För det är ju i inte huset som är det intressanta. Det är livet som har varit där. Är det en jaktstuga eller någons livsprojekt mitt i den karga ölandsskogen invid en liten åker.

 

 

Allra häftigast är det när man kan få känslan av att allt är lämnat mitt i ett skeende, mitt i ett liv. Ett skapande som var allt för att sedan bli inget, om inte ett minne. Ett minne om en dröm om det skapande vi ägnar vårt liv till men som tillslut har bara har sitt värde i det immateriella.  

/Mattias

Dela: