Svårigheten med att vara personlig på sociala medier

Jag hade häromdagen en diskussion med Katrineholms oppositionsråd Ewa Callhammar som bl.a. rörde mitt engagemang på sociala medier. Ewa ansåg att det ibland var otydligt i vilken roll jag uttrycker mig på Facebook och på bloggen. Det var faktiskt länge sedan jag hörde det nu, men frågan kanske fortfarande är aktuell. Vi gick igenom beskrivning ”Om mig” på Facebook. Den lyder;

Här på Facebook finns jag i denna profil både som privatperson och som Katrineholms kommunchef. Det betyder att jag gärna är din vän här både om du vill det utifrån att vi är just vänner eller att du vill hänga med i och ha synpunkter på vad jag gör i min yrkesroll. Vissa inlägg ser dock bara mina nära vänner.
Min absoluta uppfattning är att värden alltid skapas av människor och att relationer alltid är med personer, aldrig med yrkesroller. Därför är jag även i min roll som kommunchef personlig. Om du bara vill ha kommunens officiella uppfattningar så finns de på http://www.facebook.com/katrineholm.se

Den texten tog jag fram i dialog bl.a. här på bloggen – Kommunchef består. Ewa tyckte att det skulle vara bra med en motsvarande text på bloggen utöver det som står idag;

Människa, pappa, man och Katrineholms kommunchef – i den ordningen – så möter du mig här!
Det betyder att denna blogg är mina personliga reflektioner, vilka i hög grad påverkar mitt uppdrag i Katrineholms kommun.

Så jag funderar på att lägga in denna förklaring också.

Denna blogg speglar mina personliga uppfattningar om allt ifrån ledarskap, samhällsfrågor och media, men också om livet i stort. Min absoluta uppfattning är att värden alltid skapas av människor och att relationer alltid är med personer, aldrig med yrkesroller. Därför är jag även i min roll som kommunchef personlig. Om du bara vill ha kommunens officiella uppfattningar så finns de på www.katrineholm.se

Vad tycker du?

Dela: