Tack till våra föreningar

Riksidrottsförbundet har under flera år regelbundet låtit CMA Research kartlägga kommunernas idrottsstöd.

Av undersökningen finns att utläsa att Katrineholm bara lägger 52 kronor per invånare på föreningsstöd eller som Radio Sörmland rapporterar idag

Det är stora skillnader i länet sett till hur mycket pengar kommunerna satsar på sina idrottsklubbar. Om man ser till föreningsbidraget är Katrineholm den kommun som är snålast.

Vi blev väldigt förvånade över denna uppgift. Katrineholm har ett blomstrande föreningsliv med över 400 föreningar och vi har i flera år prioriterat att arbeta tillsammans.

Som vanligt med statistik så är det lätt att jämföra äpplen och päron. Den siffra man utgått från i Katrineholm – 1,7 miljoner kronor i aktivitetesstöd är jämförd med andra kommuners samlade föreningsstöd där aktivitetsstödet är en liten del.

Skär i luften by katrineholmskommunDen faktiska siffran är att Katrineholm betalar ut 308 kronor per invånare varav 52 kronor avser aktivitetsstöd till idrottsföreningar. Därutöver sponsrar kommunen med låga hyror för lokaler. Ett exempel är att man vid ungdomsidrott endast betalar 55 kronor per timme.

Katrineholm och vi Katrineholmare kan och ska vara stolta över vårt föreningsliv.

Tack!

Dela: