Twitter – Bredda ditt nätverk

CC by Rosaura OchoaTwitter är det ultimata sociala mediet just nu för att lära sig digital kommunikation och att möta människor som man i min roll annars inte skulle möta. På twitter finns många journalister, IT-människor, politiker och andra opinionsbildare.

På twitter är min biografi ”Engagerad och kommunikativ kommunchef anställd i Katrineholm om samhällsfrågor, det kommunala uppdraget, Katrineholm och personligt-ledarskap”

Twitter är korta meddelanden i grunden max 140 tecken, vilket gör det oerhört kommunicerande.

På twitter berättar jag varje dag vad jag ska göra. Jag söker efter intressanta ämnen och jag kommunicerar med människor. Så fort jag exempelvis spelar in en video, tar ett kort eller skriver ett blogginlägg så publiceras det automatiskt ut på twitter.

Twitter har inneburit mycket lärande, nätverksbyggande, ett naturligt inifrån och ut tänk och att Katrineholm har fått ett mycket utökat medieutrymme i rikspress utan någon annan kostnad än arbetstiden.

Twitter ger ju också kommunen mervärde då det är frågan och det personliga som blir det väsentliga. Jag menar att det öppnar för att möta fördomar och skapa intresse på ett helt annat sätt. Många av mina följare har uppmärksammat kommunala utmaningar, frågor och händelser som de annars bara hade fått om de frågat, läst pressmeddelande eller träffat mig personligen.

Exempel på det är när Dagens Samhälles förre chefsredaktör skriver;

Hans systematiska kommunicerande har bidragit till att ge Katrineholm en modernare image. Nu förknippas kommunen inte längre bara med tåg och Göran Persson.

Jag får ofta höra precis detta, att bilden av Katrineholm förändrats just pga. detta. Men det handlar inte bara om Katrineholm. Det handlar också om synen på kommuner generellt.

Dessutom: de arbetsgivare som verkligen skulle behöva synas i de sociala medierna, finns inte där – med några få lysande undantag. Till exempel Katrineholms kommun, med en bloggande kommunchef och en twittrande personalchef.

På twitter har jag idag kontakt med över 2 400 personer och har skrivit över 7 000 inlägg.

 

Dela: