Uppsägning av hyresavtal på Stora Djulö

Stora Djulö Herrgård, med anor tillbaka till 1300-talet är ett landmärke i Katrineholms kommun och en mycket viktig plats för oss Katrineholmare. Sedan några år tillbaka bedrivs café- restaurang och konferensverksamheten av Thim Work AB.

Idag har jag, å kommunens vägnar avtalat med Thim Work AB om att de lämnar Stora Djulö Herrgård den sista maj. I samband med detta så köper vi de inventarier som finns för 200 tusen kronor – se avtalet för detaljer. Rättarebostaden har varit under reparation och finns också reglerad i samma avtal.

Under perioden från den första juni och till dess en ny entreprenör är på plats kommer verksamheten att bedrivas i kommunal regi enligt överenskommelse. Alla ingångna avtal med tredje man tas över av kommunen så att ingen ska hamna i kläm. Vi håller öppet som vanligt, varmt välkommen!

Kontaktperson för verksamheten efter den 31/5 är Thomas Klippel, tfn 0150-57297.

Vi kommer nu att ha en helt öppen process där vi kommer att söka en ny entreprenör till verksamheten som ska drivas som en viktig del i Katrineholms kulturarv med speciella förbehåll. Den processen kommer att hållas ihop med annonsering och dylikt av Svensk Fastighetsförmedling.

Mattias Thim, Thim Work AB har formulerat en information – läs gärna den. Den 27/5 mellan kl 13-16 håller Thim Work ”öppet hus” med miniutställning och tackar för sig.

Vi svarar gärna på frågor.

Fortsatt välkommen till Stora Djulö!

Dela: